2017. június 21., szerda

A hűtőlámpa misztériuma

Délben

Adott egy Candy típusú hűtőszekrény, amelynek a lámpája elkezdett veszettül villogni. Gondolom, érintkezési probléma, meg kéne nézni közelebbről. De sehogy se tudom, hogy kell levenni a lámpa burkolatát. A kézikönyv azt mondja: "Nyomja meg a lámpaburkolat oldalain levő füleket, és vegye le a burkolatot!" Persze kép nélkül. Na most semmi fül nincs a burkolaton. És persze nyomogattam már minden oldalról.

Este

Oké, ezen a ponton véget ért hűtőgép-szerelői pályafutásom. Köszönöm szépen a mindenkinek a segítséget, különösen Timea Borbála T. Vágónak, aki tényleg hathatósan segített abban, hogy szembesüljek a természetfelettivel. Akit érdekel, annak leírom, hogy mit tapasztaltam.
  1. A műanyag fedőt valóban egy csillagfejű csavar rögzítette egy teljesen láthatatlan és alig hozzáférhető helyen. (Kézikönyv: nyomja össze a füleket, stb. Szó nincs csavarról.)
  2. Ennek kicsavarása után még le kellett pattintani a szabályozógomb kupakját. (Mondanom se kell, hogy a kézikönyv erről sem ír semmit.)
  3. Ezután némi ügyeskedéssel le lehetett szedni a borítót, és tadamm: semmi olyasmi nincs belül, ami izzóra vagy izzó foglalatára emlékeztetne. (Kézikönyv: az izzó cseréléséhez ezt és ezt...)
  4. Mi az ördög világít itt? Jó, tudom, hogy a technika csodákra képes, de én személy szerint ilyet még nem láttam. Bekapcsoltam a gépet így szétszedett állapotban, de nem világított semmi.
  5. Hát jó, akkor visszaszerelem. Nem volt könnyű azt a rohadt csavart a helyére illeszteni, de végül sikerült.
  6. A helyzet most: a lámpa (?) nem világít. Ez nem jó, de sokkal jobb, mint a kiinduló helyzet, amikor villogott, mint az állat.
  7. Ne írjátok azt, hogy kiesett a körte, mert egyrészt nem esett ki semmi, másrészt foglalatnak sincs nyoma. De ha valaki tudja, hogy mitől világít egy nyomtatott áramkör (mert az volt benne), azt megköszönöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése