2020. július 2., csütörtök

Három megjegyzés

Három megjegyzés a Kaleta-ügyhöz. Simán lehet, hogy hülyeségeket beszélek, mert nem mélyedtem el az ügyben, és pláne nem is értek hozzá.

1. Nagyon fontos körülmény, hogy az uralkodó politikai elit egy tagja kapott feltűnően csekély büntetést egy olyan bűnért, amit az uralkodó erkölcsi kánon mélyen elítél. Ez aligha értelmezhető másképp, mint hogy a maffia összezár, és – az ügyészségen keresztül – megmenti azt, akit arra érdemesnek tart.

2. Ez az ügy a látszat ellenére NEM ANALÓG a savazó orvos esetével, és más nők elleni erőszakról szóló ügyekben született enyhe ítéletekkel. Az utóbbi ügyekben a magyar társadalom konzervatív, patriarchális, macsó kultúrája és ettől nem függetlenül a jogrendszer hiányosságai is megnyilvánultak. A pedofília azonban olyasmi, amit a konzervatív, patriarchális, macsó kultúra mélyen elítél. Ha olyanokat keresünk, akik nem ítélik el, hamarabb találunk ilyen embereket a liberális vagy anarchista oldalon, mint a konzervatívok között. Itt tehát a felháborodás tárgya nem lehet egy kulturális jelenség, hanem csak egy politikai jogtiprás.

3. A pedofil képek/videók nézegetése nem azért baj, mert a nézegető csúnya dolgokra gondol közben. Nem a gondolatbűnözés a baj. Akik azokon a képeken/videókon szerepelnek "eljutottak a tettekig", és bizony azoknak a kedvéért, akik megfizették az árát, és ezzel fenntartják ezt a kevéssé ember- és gyerekbarát iparágat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése